lease

Avtal och hyresvilkor


För att hyra släp från oss krävs att du har ett körkort och ett svenskt personnummer. Självrisk vid uthyrning är 3000:- om t ex stöld eller krock vid en laglig fordonskombination, är kombinationen olaglig kommer försäkringsbolaget Länsförsäkringar att höja självrisken

Självrisken gäller ej om släpet går sönder som kunden själv har orsakat t ex vid överlass så axeln går sönder.

Du kan teckna en självriskreducering för 35:- / dygn/gång så minskar självrisken med hälften, 1500:- på samma ovannämnda vilkor.


Bärgning av släp ingår inte i försäkringen, den brukar ingå i bilens hel eller halvförsäkrning, detta beror dock på vilket försäkringsbolag kunden har.


Om något händer med släpet så ska Hovssläputhyurning omedelbart kontaktas innan åtgärd görs, t ex bärgning, reparationer eller punktering, det är absolut förbjudet att laga släpet själv, om dett görs kommer faktura för iordningställande av släpet.


UTOMLANDS

Du får köra släpet utomlands över dagen, detta gäller till grannländerna (t ex Norge, Danmark, Finland, Tyskland) Dock ej längre nedåt Europa, om detta händer utan vår vetskap har kunden således fullt ansvar vid stöld eller om släpet går sönder och då betalar kunden för hela släpet.


Om släpet är ostädat eller om saker ligger kvar i det vid tillbaka lämnandet så tillkommer kostnad för för att iordningställa släpet denna kostnad är 650:- + moms / timma. Hovssläputhyrning ansvarar ej för det som körs i eller på släpet.


FAKTURAKUND

Om du vill bli fakturakund så måste du ta med registreringsbevis första gången (gäller enbart företag), vid fakturering tillkommer an avgift med 25:- / faktura. tips samla alla fakturor i samma månad till 1 faktura.

Privatpersoner kan inte bli fakturakund utan betalar istället per uthyrningstillfälle.


Det är absolut förbjudet att låna släp utan vår vetskap, detta kommer räknas som stöld och hanteras därefter, hyresavtal ska skrivas innan lån av släp eller släputrustning och det är Du som skriver på avtalet är ansvarig för släpet.

Kunedn ansvarar alltid för att släpet återlämnas till Hovssläputhyrning i Växjö även vid stöld samt återfunnet eller vid eventuella reparationer senast en vecka (7 dagar) efter att släpet är klart eller återfunnet.

Om släpet ej är återlämnat 24 timmar efter uthyrningstiden utan kontakt kommer en polisanmälan för stöld att utfärdas.


PARKERINGSBÖTER

Vid parkeringsbot betalas detta direkt till parkeringsbolaget, skulle påminelse skickas till Hovssläputhyrning tar vi ut en administrativ avgift på minst 500:- / timma för att leta upp hyresmottagaren amt böterna.


FÖRARANSVAR

Det är förarens ansvar att göra en säkerhetskontroll på släpet innan ni kör iväg. Detta innebär att ni skall kolla så släpet sitter fast, Att alla gallergrindarna sitter där de ska, baklem, kåpa, ramper etc sitter fast innan ni kör iväg med släpet.

 


Bärgning

Om kunden själv kör sönder släpet och kan ej lämna tillbaks det så får kunden ta bärgning (Kunden betalar kostnaderna för bärgning).


Hovs släputhyrning kan köra och hämta släpet av en

kostnad för 650kr per timme, 50 kr per mil plus kostnaden av hyra för biltransporten.


Dessa priserna gäller under våra öppettider,efter

öppettiderna tillkommer en jouravgift på vardagar på 1000kr,helger 2000kr.samma avgifter gäller om släpet ej lämnas tillbaks.